Trendy badhanddoeken voor op vakantie: Hamamdoek, Fouta en Kikoy

Op zoek naar kwalitatieve strandlakens en de nieuwste badmode? Badenstrand biedt vele soorten strandlakens, badjassen en badgoed. Je leest hier meer over de nieuwste mode op dit gebied.

Behalve standaard badjassen en badlakens zijn de Hamamdoeken, Fouta’s en Kikoys zeer populair geworden onder trendy strandbezoekers, badgasten en saunabezoekers. We hebben het over kleurrijke in het oogspringende kledingstukken die tevens als handdoek gebruikt kunnen worden en gemakkelijk mee op reis kunnen. Deze 3 nieuwe strandlakens zijn een stuk lichter dan de gebruikelijke strandlakens en badhanddoeken. Je kunt er dus meer meenemen in het vliegtuig zonder dat je extra hoeft te betalen voor het gewicht.

Hamamdoek
Oorspronkelijk zijn de Hamamdoeken ontworpen voor gebruik in sauna’s. Hamamdoeken zijn licht van gewicht, absorberen goed, drogen snel en zijn zeer soepel. Deze eigenschappen maken de Hamamdoek ideaal in gebruik en handig om mee op vakantie te nemen. En last but not least: de hamamdoek is er in vele trendy kleuren.

Niet alleen voor op het strand te zonnebaden is de Hamamdoek ideaal, ook als kledingstuk wordt hij gedragen. In de landen waar het product vandaan komt dragen veel vrouwen de hamamdoek maar je ziet ze tegenwoordig ook in populaire vakantiegebieden overal, op het strand en op de boulevard.

Fouta: de Hamamdoek van groter formaat
Voor de mensen die van meer comfort houden en graag een langere Hamamdoek willen is er de Fouta. Dit is een variant op de Hamamdoek. De Fouta wordt ambachelijk gemaakt en komt oorspronkelijk uit Tunesie. Het voordeel van een Fouta is dat ook deze goed absorbeerd, snel opdroogt, in grote maten verkrijgbaar is en handig is mee te nemen op vakantie door zijn lichte gewicht.

Kikoy: ideaal voor in de sauna en te gebruiken als omslagboek
Net als de Fouta en Hamamdoek zijn ook deze doeken van licht materiaal gemaakt. Daardoor zijn ze prettig voor een bezoek aan de sauna. Ze drogen snel op en absorberen goed. De Kikoy is er in unieke kleuren en kenmerkt zich door de gekartelde randen aan de uiteinden.

Authored by: Hesther