Tussendoortjes bij afvallen

Als je af wilt vallen dan moet je niet teveel bezig zijn met tussendoortjes, maar als je echt honger hebt dan moet je denken aan gezonde tussendoortjes. Zo min mogelijk suikers en vetten, maar een stuk fruit kan wel gezien worden als een goed tussendoortje. Dit mag dan ook als je af gaat vallen, je moet jezelf namelijk niet uithongeren.

Als je bijvoorbeeld een dag hebt waarbij je veel moet bewegen, dan moet je ook goed eten. Zorg er daarom voor dat je nu gaat kijken welke tussendoortjes je dan kunt nemen als je af gaat vallen. Er zijn er erg veel, maar let er wel op dat het er niet teveel worden. Je mag zo nu en dan best iets nuttigen, maar zorg dat het wel gezond is. Je gaat het nu zelf ontdekken, maar je moet er wel voor zorgen dat je hierdoor niet aan gaat komen. Je hebt jezelf een doel gesteld. Dat doel ga je behalen als je echt af wilt vallen. Maak daarom nu de keuze hoe je af gaat vallen.

roodfruit3

Je kunt zelf kiezen of je wel of geen tussendoortjes wilt nemen, maar als je deze wel gaat nemen, haal dan wat van een andere maaltijd af of zorg dat het gezonde tussendoortjes zijn.

Gezonde tussendoortjes mag!

Bij het afvallen wordt wel eens gezegd dat je maar drie maaltijden per dag mag hebben en dat je geen tussendoortjes mag hebben. Dat is onzin. Je mag best iets nuttigen zeker als je honger hebt, maar je kunt er maar beter wel voor zorgen dat het een gezond tussendoortje is. Als je daar voor gaat zorgen is er niets aan de hand, je komt van de honger af en je gaat gewoon door met afvallen. Kies daarom nu voor een lijst met gezonde tussendoortjes en maak voor jezelf wat klaar zodat je dat tussendoor kunt nuttigen, bijvoorbeeld fruit. Je zou een eigen fruitshake kunnen maken, gezond, lekker en verantwoord. 

Authored by: Lisa de Graaf

Geef een reactie