Tweede date tips

De tweede date: dating tips om elkaar terug te ontmoeten
Je bent erin geslaagd om je tweede afspraakje te maken, wat nu?

Eens je een succesvolle eerste afspraak achter de rug hebt en je elkaar terug gecontacteerd hebt voor een tweede afspraak, dan is het verbazend hoeveel mensen zich dan vragen beginnen te stellen en zich onnodig zorgen beginnen te maken. Als mensen een tweede afspraak maken, dan zou het vertrouwen groot moeten zijn omdat je al een wederzijdse aantrekkingskracht en interesse tot stand gebracht hebt, vergeet dus niet dat hij/zij al aangegeven heeft dat hij/zij je erg leuk vindt. Te eerste date kan kort en bondig geweest zijn , maar nu zijn de verwachtingen langs de twee kanten hoog gespannen en is het nodig dat je de situatie ontwikkelt naar iets dat meer concreet is.

1. Als je de situatie gaat opblazen, dan zal dat nu gebeuren. Je hebt de eerste hindernis genomen maar zij of hij zal nu speciaal aandachtig zijn en bevestiging zoeken van de veronderstellingen die zij/hij al eerder gemaakt heeft. Als je een vals beeld van jezelf opgehangen hebt in de eerste ronde, dan zal je nu door de mand vallen. Als je leugens verteld hebt, dan zal je heel goed moeten opletten op wat je zegt.

2. Als we even veronderstellen dat je geen façade opgetrokken hebt bij je eerste afspraakje en dat je toen helemaal jezelf was, dan komt het er op aan om bij het tweede afspraakje meer van hetzelfde te doen maar op een grotere schaal en met meer oog voor details. Dit is de perfecte opportuniteit om je dating weg te halen van de eettafel of de bar en er bijvoorbeeld een dagje uit van te maken.
3. Het is nog altijd te vroeg om een diner in je eigen appartement aan te bieden of in het hare of het zijne maar je hebt wel meer tijd nodig om elkaar beter te leren kennen en de telefoon zal je daarbij niet helpen. Je hebt behoefte aan menselijk contact en interactie met je mogelijke geliefde. Ik raad daarom aan om, als het enigszins mogelijk is, af te spreken op een zaterdag of een zondagmiddag zodat je een koffie of een licht middagmaal kan combineren met een wandeling in het park of op het strand, of misschien een balspelletje kunt doen of naar een sportevenement kunt gaan.

4. Bij een tweede afspraak is het nog te vroeg voor het theater of de bioscoop omdat je in dit stadium vooral behoefte hebt aan communicatie. Daarom heb je een plaats nodig waar je kunt wandelen en je kunt beginnen comfortabel te voelen in elkaars omgeving. Boekhandels, een markt, antiekwinkels, een sport, een club, een dagje winkelen, de opties zijn eindeloos. Maar als je beide het gevoel hebt dat je wat meer intimiteit nodig hebt, dan kan je de lunchafspraak gerust laten uitlopen in de namiddag of zelfs tot ’s avonds afhankelijk van hoe je je bij elkaar voelt.
4. Een namiddag tijdens het weekend leent zich uitstekend voor verschillende momenten, je kunt openlijk praten in aan een cafétafel, je kunt een wandeling maken en aanvoelen hoe het is om samen met je date te wandelen. Er kan zich een gelegenheid voordoen om elkaars handen vast te houden of om voor spontaan amusement te zorgen of misschien zelfs voor een eerste kusje. De namiddag zal ook voor afleidingen zorgen waarbij de dingen om je heen zullen bijdragen tot de dynamiek van je communicatie.

5. Ook in dit geval is het belangrijk om een tijdstip voor ogen te houden wanneer deze afspraak zal eindigen. Laat de dingen hun gang gaan maar laat ze ook niet zo op hun beloop zodat je de indruk geeft dat je maar een beetje rondhangt alsof je niets beters te doen hebt. Je bent juist overeengekomen om je kostbare vrije tijd samen door te brengen, maar als je plannen hebt voor ’s avonds, dan zorgt dat er alleen voor dat je druk bezig en interessant lijkt. Dat is altijd essentieel om succesvol te daten.

6. Nogmaals, ook al zal je gesprek op deze tweede afspraak meer inhoudelijk en diepgaander zijn, je moet er nog steeds voor terugschrikken om het over je ex, relaties en seks te hebben. De enigma factor is er nog steeds en ondanks het feit dat de aantrekkingskracht en de interesse langs beide kanten zeer groot kan zijn, te veel te vlug vrijgeven kan het allemaal gemakkelijk kapot maken.
7.Het is bij deze gelegenheid dat je voor eens en voor altijd zult vaststellen of je er beide wilt mee doorgaan om de basis te leggen voor een relatie. Al zullen we dat woord in dit stadium nog niet gebruiken, omdat het daar nog te vroeg voor is, dat is toch wat er aan het gebeuren is. Je zou elkaar in het restaurant kunnen proberen verleiden door elkaar voedsel te geven, wat een manier is om te tonen dat je voor elkaar kunt zorgen. Je zou elkaar op een speelse manier kunnen kietelen en aanraken en zoveel andere dingen waarmee je de affectie voor elkaar demonstreert, maar dat is een situatie die langzaam moet opgebouwd worden. Daarom raad ik aan om het proberen ontspannen te houden.

8. Het is waarschijnlijk dat je je een beetje ongemakkelijk gaat voelen als gevolg van je sterke interesse en het voelen van een zekere aantrekkingskracht. Je kunt het gevoel krijgen dat je nu dringend iets meer definitief of concreet moet gaan voelen, maar zo ver is het nog niet en daarom moet je je tweede afspraak zien als een gelegenheid om elkaar beter te leren kennen en om je te amuseren. Het is een moment om van te genieten.

9. Als je aan je date nog niet verteld hebt dat je je tot hem/haar aangetrokken voelt, dan moet je toch op zijn minst vertellen dat je toch een geweldige tijd hebt. Woorden gebruiken is belangrijk maar overdrijf NIET. Het woord liefde komt pas veel later aan de orde, wat je op dat ogenblik ook mag voelen. Ja, liefde op het eerste gezicht bestaat, maar je moet het niet noodzakelijk zeggen. Maar je kan je date wel complimentjes geven en hem/haar, waar mogelijk, een veilig en comfortabel gevoel te geven. En hij/zij zou hetzelfde moeten doen voor jou.

10. De tweede afspraak gaat over het bevestigen van de beloftes die tijdens de eerste afspraak gemaakt werden. Het gaat over aftasten van toekomstige mogelijkheden door elkaar beter te leren kennen en plezier te maken. Daar moet op dat moment niets aan toegevoegd worden omdat je vanaf nu meer van hetzelfde zult doen en dat zal doorgaan tot je dating zich zal ontwikkelen tot een relatie.

11. Langs de andere kant kan de tweede afspraak je de kans geven om zaken over je date te leren die je bij de eerste afspraak gemist hebt. Het is een basis te leggen en daarom wil je in staat zijn om vast te stellen of er een toekomst is of dat het beter is om ermee te stoppen. Als je er liever niet mee doorgaat, dan is er niets verloren, je bent het alleen aan je date verschuldigd om op een of andere manier eerlijk te zijn.

Authored by: Lisa