Vaak ruzie in relatie

Heb je vaak ruzie in je relatie? Dat is geen goed teken. Er zijn vaak frustraties maar die worden niet geuit. Maar het wordt alleen maar erger als je niet gaat praten met elkaar. Daarom is het belangrijk dat je die tijd nu wel gaat nemen samen en gaat zorgen dat een ruzie wordt opgelost.

Het goedmaken van de ruzie vinden de meeste mensen in een relatie wel fijn om te doen maar het uitpraten kan je veel energie en kracht kosten. Je moet elkaar dan niet alleen maar verwijten maken, maar je moet er voor zorgen dat je elkaar in de waarde laat en dan pas ga je samen ontdekken waar nu eigenlijk het probleem ligt. Geef je eigen fouten ook toe, je moet niet alles op de ander schuiven, als er ruzie is dan zijn er ook twee schuldigen.

t5

Je moet niet zeggen dat hij alles moet veranderen, je moet ook naar jezelf kijken. Daarom is het goed dat je er samen eens over praat, luister naar elkaars standpunt en doe er dan even niets mee. Je kunt het op je in laten werken en later op de dag of na een dag kun je het er nog eens over hebben. Dan ben je weer even gekalmeerd en heb je het standpunt van de ander op je in laten werken en wie weet heeft het je ogen wel doen openen. Het is goed dat je hier nu over gaat praten. Zorg dat je de ruzie op gaat lossen samen, je leven wordt er een stuk aangenamer door.

Ruzies oplossen door praten

Vaak worden ruzies in de doofpot gestopt, maar dat kan er wel voor zorgen dat de ruzies keer op keer terug blijven komen en dan iedere keer over hetzelfde onderwerp. Hoe ga je dat oplossen? Je kunt het beste met elkaar blijven praten, dat zal er voor zorgen dat je de tijd voor elkaar moet nemen en ook naar elkaar moet luisteren.

Je moet niet meteen je mening klaar hebben, maar je moet er voor zorgen dat je nader tot elkaar groeit door te praten en elkaar op deze manier ook beter leert kennen, dat is beter dan ruzie maken en elkaar van alles verwijten. 

Authored by: Lisa de Graaf

Geef een reactie