Verlatingsangst relatie

In een relatie komen altijd wel eens wat problemen voor. Dat hoeft helemaal niet zo erg te zijn, als je maar genoeg van elkaar houd is vrijwel elk probleem uiteindelijk wel op te lossen. Maar je hebt ook relaties waarin mensen complexere problemen hebben dan gewoon een probleem. Een voorbeeld van zo’n complex probleem is de verlatingsangst die nog wel eens wilt optreden bij mensen in een relatie.

Mensen met verlatingsangst kunnen niet goed op hun zelf zijn en zijn als de dood dat degene met wie ze een relatie hebben er vandoor gaat en zij alleen achter blijven. Deze mensen zijn dan ook vaak heel erg slecht van vertrouwen. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar de grootste oorzaak van een slecht vertrouw komt doordat mensen dan vaak vroeger een keer heel erg gekwetst zijn en toen hun vertrouwen is verbroken. Stel je voor dat ij vroeger een hele lange hechte relatie hebt gehad met een hele leuke jongen die je volledig vertrouwde en hij er opeens op een dag vandoor was gegaan en jou met een heleboel vragen alleen achter liet. Zoiets kan heel erg hard aan komen en komt vaker voor dan je denkt. Toch gaan er ook een heleboel relaties goed en gebeurt het relatief niet zo vaak dat iemand er opeens zonder overleg bij je vandoor gaat. Maar leg dat iemand maar uit die zo gekwetst is.. Kortom, verlatingsangst is een erg complex en ingewikkeld op te lossen probleem.

Het beste is wanneer jij met jou vriend over je angsten gaat praten. Op die manier kan jij niet langer dingen opkroppen. Het opkroppen van gevoelens maakt ze namelijk alleen maar sterker en in dit geval erger. Lucht je hart bij je vriend en leg hem uit dat het niet is dat jij hem niet vertrouwt, maar vanwege je verleden soms wel wat moeite hebt met mensen vertrouwen in het algemeen. Zoek samen naar een oplossing. Hopelijk komen jullie eruit!

he1 he2 he3 he4 he5

weheartit.com

 

Authored by: Lisa de Graaf

Geef een reactie