Victoria Beckham Goodwill Ambassador van UNAIDS

Victoria Beckham had uiteindelijk toch wel een goede reden om donderdag niet in London te zijn voor de grote opening voor haar nieuwe winkel. Ze was namelijk in New York waar zij een toespraak voor de Verenigde Naties hield. Hiervoor was ze namelijk benoemd als de Goodwill Ambassador van UNAIDS.

Als Goodwill Ambassador gaat ze zich inzetten voor kinderen en vrouwen met HIV. Zij moeten toegang krijgen tot goede medicijnen zodat er in de toekomst geen baby’s worden geboren met HIV. “Als vrouw en als moeder heb ik de verantwoordelijkheid andere vrouwen te helpen”, zei de modeontwerpster in haar toespraak. Victoria bezocht in februari HIV-klinieken in Kaapstad. Daar werd haar wat verteld over het belang van medicijnen waarmee kan worden voorkomen dat zwangeren vrouwen het virus doorgeven aan hun baby. “Ik kwam thuis en wist dat ik iets moest doen”, vertelde ze in een interview volgens New York Daily News. In augustus heeft ze een online verkoop georganiseerd van 600 artikelen om op deze manier geld op te halen voor de moeders die AIDS hebben in sub-saharan Afrika.

‘I feel so honoured to be here. Thank you for mentoring me through this I have so much to learn, this is just the beginning for me,” vertelde ze tijdens de persconferentie. 

Schermafbeelding 2014-09-26 om 9.44.06 AM Schermafbeelding 2014-09-26 om 9.44.24 AM Schermafbeelding 2014-09-26 om 9.44.35 AM

Geef een reactie