Vivienne Westwood brengt memoires uit

Een autobiografische onthulling van de intrigerende Britse modeontwerpster Vivienne Westwood: daar stonden fashion liefhebbers wereldwijd al jaren om te springen. Nu heeft de excentrieke 72-jarige designer eindelijk gehoor gegeven aan de verzoeken om haar ervaringen op papier te zetten. Zij heeft namelijk bekend gemaakt dat ze in 2014 een allesonthullend boek wil uitbrengen waarin te lezen zal zijn hoe ze van schooljuf uitgroeide tot wereldberoemde modeontwerpster.

Om haar verhaal op een zo mooi mogelijke manier te vertellen is Westwood een samenwerking aangegaan met de onderscheiden Britse schrijver en acteur Ian Kelly. Ook celebrities als Naomi Campbell en Jerry Hall zullen hun bijdrage leveren aan Westwood’s biografische boek. Uiteraard zal Julian Assange, de omstreden oprichter van Wikipedia, niet ontbreken in de memoires van Westwood. Toen Asssange werd beschuldigd van aanranding, ontwierp Westwood namelijk een opvallend T-shirt als steunbetuiging waarmee ze direct de krantenkoppen haalde.

Westwood staat bekend om haar politiek activisme en haar strijd voor een beter milieu. Bovendien werd zij groot in het rebelse punktijdperk. Aan interessante verhalen zal het haar dus niet ontbreken.

Indien alles verloopt volgens de gemaakte planning, zullen Westwood’s langverwachte memoires worden uitgebracht in oktober 2014.