Voeding met veel calorieen

 

8 Verrassingen in voeding met veel calorieën

Gewichtsverlies is een stuk simpeler dan dat het vaak gebracht wordt: verbrandt meer calorieën dan dat je gebruikt. Dat is het. Als je dat succesvol kunt doen zul je gewicht verliezen. Het is zelfs onmogelijk dat dit niet gebeurd!

tumblr_lzbjmeKiOI1qciek8o1_500_large

In het avontuur om minder calorieën in te nemen, aan wat voor voedsel moet je denken voor iets met een hoog calorie gehalte? Hier zijn acht voedselsoorten met hoge calorie gehalten welke je wellicht kunnen verbazen qua de hoeveelheid aan energie die ze bevatten:

Bioscoop Popcorn – 1,030 calorieën

Popcorn lijkt wel van lucht gemaakt en voelt daarom zo licht aan. Het kan toch niet zoveel calorieën bevatten, of wel? Jammerlijk genoeg, zit bioscoop popcorn vol met calorieën. De grote portie van ‘Regal Cinemas’ bevat zelfs een ongelooflijke 1.030 calorieën met genoeg vet voor 3 dagen (dit komt van de kokosnootolie om de popcorn te poppen). In de meeste gevallen kun je nog beter een Big Mac (550 calorieën) eten onderweg naar de bioscoop om maar van die popcorn af te blijven.

Notenmix – 690 calorieën

Een notenmix ziet er wellicht uit als een gezonde snack maar al die noten en chocolade stukjes zitten bomvol met calorieën. Een kopje notenmix bevat al gauw 700 calorieën. Die Big Mac begint er al een stuk onschuldiger uit te zien!

Kaas – 275-450 calorieën

Kaas vind je overal waardoor het soms er op lijkt dat het toch niet zo slecht voor je kan zijn sinds we het zoveel eten. Maar een stuk van 3.5 ons aan kaas, afhankelijk van de soort, bevat 275-400 calorieën. Bekijk onze calorieën in kaas overzicht om te zien welke soorten het meeste calorieën bevatten.

Salade Dressing – 75 calorieën per eetlepel

Het eten van een salade lijkt wellicht als een slimme keuze maar wist je wel dat een rijke, crème-achtige dressing bovenop een een salade het wellicht tot één van de slechtste keuzes op het menu maakt? De meeste crème-achtige dressings bevatten ongeveer 75 calorieën per eetlepel. Als je dan bedankt dat de meeste mensen meerdere eetlepels aan dressing toevoegen, resulteert dit uiteindelijk alleen maar in meer schade.

zo snel mogelijk afvallen

Noten – 700-900 calorieën

Rauwe noten zijn zeer goed voor je. Ze zijn beladen met “goede” vetten die de gezondheid van het hart onderhouden. Maar eet niet teveel hiervan want dan kun je wel eens teveel calorieën binnenkrijgen. Een kopje met gemixte noten bevat tussen de 700 en 900 calorieën. De truc met noten is om een respectabele hoeveelheid opzij zet voordat je begint met snacken zodat je niet teveel eet. Een gerelateerde hoge calorie schurk: pindakaas.

Smoothies – variabel

Iets waarbij je niet eens hoeft te kauwen kan toch niet slecht voor je zijn, toch? Fout! Smoothies zitten bomvol met calorieën. Bekijk de calorieën van de Smoothie King producten: t/m 1.000 calorieën bij een 20 ons portie. Smoothies kunnen wel degelijk gezond zijn tijdens een dieet, maar verwijdt diegene met toegevoegd suiker, ijs of gewichtstoename-mix.

Pasta – 225-400 calorieën per kop

Het is moeilijk te geloven dat pasta zoveel calorieën bevat. Als je het namelijk blank op eet is het best wel smakeloos. We zijn er gewend aan geraakt om de denken dat lekker eten veel calorieën bevat. Maar pasta is het ergste van twee werelden: niet heel smakelijk (er is een reden dat het nooit blank geserveerd wordt!) en veel calorieën. Een kop van de meest voorkomende pastas bevatten t/m 400 calorieën. Je zult je dagelijkse hoeveelheid aan calorieën voorbij scheuren wanneer je begint met het genieten van dat bord spaghetti met gehaktballen!

Fresh ingredients

 

Authored by: Lisa