Wanner je geen zonnebril moet dragen

Zoals met vrijwel alles in het leven,  er altijd een behoefte voor een zonnebril. De meeste zijn het over de voordelen van zonnebrillen eens, denk maar aan het beschermen van je ogen . Toch zijn tijden en plaatsen die niet voor je zonnebril geschikt zijn. Bijvoorbeeld in de tunnel met je auto. Daarnaast zijn er ook tijden en plaatsen waar het minder sjiek of gepast is.

Er zijn veel etiquettes over brillen gehouden maar het is niet een onderwerp dat vaak wordt besproken.  Toch zijn er uiteraard mensen die een beetje verdieping zoeken over het onderwerp. Voor deze  mensen hebben we een aantal voor en nadelen opgesomd.

Het dragen van een zonnebril binnenshuis is vrijwel altijd not done. Alleen als je een medische aandoening hebt met een verhoogte sensitivitety voor kunstlicht , kunt je deze regel natuurlijk vergeten. Voor iedereen die het dragen van de kleuren belangrijk vindt, moet je iets van cruciaal belang weten. Zonnebrillen brengen je wereld in nieuwe kleuren, wanneer deze uitgevoerd zijn in bijvoorbeeld het paars.

Het dragen van je zonnebril binnenshuis is vaak gewoon onbeschoft. Wanneer je probeert om een gesprek te voeren met een persoon die een zonnebril draagt ​​zonder duidelijke reden, kan het nogal storend werken. Mensen zouden kunnen denken dat eigenlijk alleen wilt vertellen dat je niet geïnteresseerd bent in wat mensen te zeggen hebben.

Om dezelfde reden moet je niet een zonnebril binnenshuis dragen, het dragen van ’s nachts ook moet worden vermeden, dit kan zelfs gevaarlijk zijn in het openbaar vervoer. Nogmaals, je denkt dat je er cool uit ziet , maar zowat iedereen zal denken dat je dronken bent of denken dat je probeert te verdoezelen dat een blauw oog hebt. Ook al denk je dat het sociaal aanvaardbaar is, een zonnebril ’s nachts is gewoon geen goed idee .

Bedenk waar een zonnebril voor is bedoeld. Ze zijn ontworpen om uw ogen te beschermen tegen de straling van de zon en maken het meer comfortabel voor u om te zien. Terwijl uw inspanningen van het beschermen van uw ogen tegen de helderheid van de zon,  u in sommige situatie meer kwaad dan goed kan doen. Logischerwijs , kan het gevaarlijk zijn om donkere tinten dragen ’s nachts , in het bijzonder tijdens het rijden. Zoek een andere manier om mensen te vertellen dat je cool bent .

Sommige situaties zijn aanvaardbaar om een ​​zonnebril te dragen. Bijvoorbeeld wanneer  je al uitgenodigd naar het huis van een vriend te komen voor barbeque. Dit is een prima tijd om die grote zonnebril die je vorige week hebt gekocht te dragen. Indien deze zonnebrillen   doorzichtig of gespiegeld zijn aan de buitenkant, kunt u toch een beetje met uw ogen pronken.

Tijdens een feestje kan het moeilijk zijn om een nieuwe persoon te benaderen en aan te spreken. Wanneer deze persoon een donkere, reflecterende zonnebril draagt dan sluit zo’n iemand zich behoorlijk af . Overweeg tijdens een feestje echt de doorzichtige zonnebrillen. Dit zal u helpen om meer toegankelijk en minder intimiderend te zijn.

U zult echter meestal genieten van de voordelen van de bescherming van de zonnebril , soms ook binnen in grote algemene ruimtes, omdat de hoge intensiteit lampen veel sterker kunnen zijn dan de UVA-en UVB- stralen van de zon. Bij elke vorm van lasapparatuur en zonnebanken  met een hoge intensiteit licht kan zelfs je zonnebril  niet voor voldoende bescherming zorgen. Een speciale beschermende bril is nodig tijdens het werken met lasapparatuur en bij het repareren van zonnebanken.

Bij het ​​beredeneren van het beste  moment om een zonnebril te dragen , zal een beetje gezond verstand natuurlijk uitkomst bieden. Bescherm jezelf tegen hoge intensiteit licht met speciale brillen ontworpen voor die bepaalde activiteit, dat staat vaak ook op de gebruiksaanwijzing van de zonnebril. Weet wanneer een zonnebril nodig is en wanneer ze niet.

Authored by: Gabrielle Vaartjes

Geef een reactie