Wapens in de modewereld… Kan dat?

Het is eigenlijk al een tijdje lopende, maar nu wordt de ophef steeds groter. We hebben het hier over de ophef rond de wapenverheerlijking in de modewereld.

De oprichter van het Nederlandse Vlieger & Van Dam, Hein van Dam, snapt de ophef, maar vindt het eigenlijk wel een beetje overdreven. In de Metro van vandaag vertelt hij over het hele gedoe. Zij zijn namelijk zo’n 10 jaar geleden al begonnen met hun tassen lijn en staan bekend om de afdrukken die erop staan: afdrukken van wapens. Pistolen en geweren. Niet alleen Vlieger & Van Dam hebben zulke accessoires in hun collectie, ook high fashion designer Yves Saint Laurent heeft zulke tassen.

Onlangs werd Rihanna met de tassen van YSL gespot. Veel mensen vinden dit absoluut niet kunnen, vandaar de ophef. Er komt natuurlijk ook heel wat politiek gedoe bij. Denk aan de wapenwet in Amerika. Recent nog, was er een schietpartij op een school in Washington. Dit staat verder geheel lis van de modewereld. Toch vinden heel wat mensen dit schrikbarend.

Helaas lost het niks op om wapens wel of niet op modeaccessoires af te drukken. Volgens Van Dam is het punt dat als je het wel doet, dat er tenminste aandacht voor komt en dat er naar gekeken wordt. Het maakt dan niet uit op welke manier. Als je dat niet doet, wordt er geen aandacht meer aan besteedt en leeft de wereld gewoon verder. En dingen als schietpartijen blijven zo maar gewoon gebeuren.

Wat vind jij van alle ophef? Vind je het terecht dat de modewereld afbeeldingen van wapens gebruikt in de fashion of niet?

MP 2910 BIN Pistooltas2

x40xp3ccvqsq

u13x64rc9exm

index.php

Rihanna in short shorts_Part2