Wat betekent liefde

Wat is liefde? Het is een vraag kinderen de hele tijd stellen. De waarheid is, dat de meeste volwassenen niet weten wat liefde is. Liefde is iets dat gewoon gebeurt en niet met woorden te beschrijven is, is wat veel mensen zeggen. Nou, dat is misschien wel waar, want het omschrijven van het woord liefde is niet eenvoudig.

Wat is liefde?

Iedereen heeft iemand nodig om lief te hebben. Dus als je denkt dat je iemand gevonden hebt, hoe weet je dan of je verliefd bent? Er zijn duidelijke signalen dat je van iemand houdt. Dit zijn:

• Niet in staat om te stoppen met denken over hem / haar
• Zoveel mogelijk tijd met hem / haar doorbrengen
• Cadeautjes willen geven aan hem / haar
• De rest van je leven willen doorbrengen met hem / haar

In principe is liefde dus als je continu denkt aan die andere persoon en de rest van je leven met die persoon wilt doorbrengen. Of als je echt om iemand geeft.

Als je deze gevoelens ten opzichte van iemand hebt, is het een goed idee om ze te vertellen. Je zult het echte geluk niet vinden al je je gevoelens voor je houdt. Als je het eenmaal hebt verteld en die persoon vertelt jou dat hij/zij deze gevoelens ook voor jou heeft, dan ben je verliefd.

Als je verliefd bent

Uiteindelijk, zal je “ik hou van je” kunnen zeggen tegen je geliefde. Misschien ben je zelfs wel een beetje “ Crazy in love” zoals in dat liedje. En je noemt je geliefde “mijn liefje”.

Later kan de relatie het punt bereiken waarop je seks wilt hebben met die persoon. Toch moet je dit niet overhaasten in de relatie. Een relatie moet niet volledig worden gebaseerd op seks, daarom wachten veel koppels met seks totdat ze weten dat dit echte liefde is, niet een nep relatie.

First Love

Iedereen heeft een eerste liefde. Helaas voor de meesten, is hun eerste liefde niet degene met wie ze trouwen en de rest van hun leven mee samenzijn. In enkele gevallen trouwen ze uiteindelijk toch hun eerste liefde.

De meeste eerste liefdes ontstaan op de middelbare school. Hoewel deze relaties kunnen werken, lukt het velen niet, omdat ze zich halsoverkop in het huwelijk storten. Als je denkt over trouwen met je eerste liefde, bespreek dat dan van te voren goed met elkaar. Zorg ervoor dat het huwelijk de best mogelijke volgende stap in je relatie is.

Authored by: Lisa