Wat te doen op een date

Niemand heeft gezegd dat daten makkelijk is. De eerste dates zijn ongemakkelijk, de tweede dates zijn vol verwachting en de dates die erna volgen — waarbij twee mensen echt serieus beginnen te worden — bevatten honderden, al dan niet duizenden, mogelijkheden voor misstappen, faux pas, blunders en fouten. En dat zegt nog niets over de talloze kansen voor problemen waarbij u ten prooi zou kunnen vallen bij het regelen, plannen en voorbereiden van dates.

We bellen te vaak, of niet vaak genoeg, we zijn te beschikbaar of juist nooit, we dragen sandalen naar chique restaurants, lachen hysterisch om slechte grappen, komen opdagen met blauwe anjers, kletsen op onze mobieltjes tijdens het diner en plegen talloze andere dating-misdaden, voornamelijk zonder dat we het zelf doorhebben. Geen twijfel mogelijk — slecht gedrag tijdens daten is een ongebreidelde verdrukking, en het is tijd om het te genezen met wat advies van gezond verstand.

Als daten een spel is, dan zijn er, net zoals bij elk ander spel, regels die u dient te bestuderen, leren en volgen. U wilt immers toch niet het veld betreden zonder te weten waar de basislijnen zijn? (Voor degenen onder u die immuun zijn voor balspel metaforen, het antwoord is “nee.”) Hoewel geen van deze do’s en don’ts vastliggen — en, zoals uw moeder u heeft verteld, er zijn uiteraard uitzonderingen op elke regel — hier proberen wij u te voorzien van een anti-idioot draaiboek voor de snelle, intense, spannende, full-contact sport van het zoeken naar iemand om verliefd op te worden.

Dating Regels — Do’s

1. Probeer er altijd op uw best uit te zien en wees punctueel. Laat op komen dagen of er rommelig uitzien geeft de indruk dat het u niets kan schelen — en, als dat het geval is, waarom gaat u dan uit met deze persoon?

2. Probeer uzelf wel te vermaken tijdens uw dates. Ja, uw soulmate vinden is een serieuze zaak, en het kan soms een eng streven zijn, maar houd in gedachten dat het leuk hoort te zijn.

3. Maak complimentjes over het uiterlijk van uw date. Mannen en vrouwen doen veel moeite om zich klaar te maken voor een date, en het is leuk (en vleiend) om te horen dat al die energie zijn vruchten heeft afgeworpen.

4. Toon interesse en wees interessant. Stel vragen, deel inzichten en besteed aandacht wanneer uw date u vertelt wat hij of zij leuk vindt om te doen, lezen, kijken, luisteren, etc.

5. Vertel het iemand direct wanneer u geen interesse heeft om diegene nog een keer te zien. Liegen en mensen aan het lijntje houden omdat u simpelweg bang bent om hen de waarheid te vertellen is ego├»stisch en kwetsend. Als u niet meer wilt daten met iemand, vertel dit dat zo voorzichtig — maar duidelijk — mogelijk.

6. Date alleen mensen die u aantrekkelijk vindt, wat uw vrienden ook zeggen. Goedkeuring van uw leeftijdsgenoten betekent niets.

7. Blijf positief, ook wanneer een date niet goed eindigt. Het is zeker waar dat u enkele kikkers zult daten voordat u een prins vindt. En ondertussen ontmoet u waarschijnlijk een aantal aardige mensen.

8. Plan vooruit. Dating is een creatief vermaak die concentratie en energie vereist, dus regel dingen vooraf en laat uw date weten dat u moeite heeft gedaan voor het avondje.

9. Wees proactief in het vinden van mensen om te daten. De man of vrouw waar u uw hele leven naar heeft gezocht komt waarschijnlijk niet zomaar aanbellen om u te smeken voor een etentje. Dating vereist actie, dus ga eropuit en ontmoet zoveel mogelijk mensen als u kunt.

10. Omring uzelf met positieve, gelijkgestemde mensen die ook daten. Een deel van het plezier van daten is vieren, notities vergelijken en sympathiseren met uw vrienden. Omring uzelf met positieve mensen die willen dat u succes heeft in de liefde en er voor u zullen zijn als/wanneer u emotionele steun nodig heeft.

Authored by: Lisa