Wat te dragen op een witte broek

Witte broeken zijn dé must have voor elke kleding kast. Ze komen altijd wel eens van pas en kunnen eigenlijk niet zo goed gemist worden. Ze zijn namelijk een uitstekende vervanging voor de zwarte broek die in de zomer vaak iets te warm is om te dragen met het hete weer.

Wit is een erg neutrale kleur, waardoor je zou verwachten dat de kleur ook gemakkelijk te combineren is. Toch valt dat in praktijk erg tegen. Wanneer ik over straat loop en om mij heen kijk kom ik vaak de meest rare combinaties met de kleur wit tegen. Zonde, want zo moeilijk hoeft het helemaal niet te zijn!

Allereerst is het belangrijk dat jij bij jezelf nagaat wat je wilt uitstralen. Dit bepaalt namelijk vooral je keuze voor kleding. Ben jij van jezelf een vrij rustig persoon en sta je niet graag in het middelpunt van de aandacht? Dan is het niet verstandig je witte broek te combineren met een fel gekleurd shirtje. In plaats daarvan kan je beter voor een zachte pastel kleur gaan. Zo zie jij er toch verzorgd en elegant uit, maar sta je niet zo in the picture.

Geldt dit absoluut niet voor jou en vind jij het juist leuk een hoop blikken te trekken? Combineer je witte broek dan met een spannend kleurtje of printje! Erg leuk in combinatie met een witte broek is bijvoorbeeld een hemdje met tijger of panterprint. Zo weet je dat je aan blikken en aandacht niet te kort zal komen. Leuk om te dragen wanneer jij een nachtje op stap gaat!

Een nadeel aan wit is echter wel dat het erg snel vies wordt. Daarom wordt de kleur wit dan ook vaak niet gedragen naar activiteiten zoals wandelingen en avondjes stappen. Hiervoor kan je beter kleding in donkere kleuren dragen waardoor viezigheid niet zo opvalt. Geschikte gelegenheden om de kleur wit te dragen zijn bijvoorbeeld bruiloften en andere nette gelegenheden.

weheartit.com

Authored by: Redactie