Wat trek je aan naar een bruiloft?

Iedereen gaat wel een een keer naar een bruiloft, maar daar komen veel vragen aan te pas.Veel mensen maken zich heel erg druk als ze moeten bedenken welke jurk er gedragen moet worden naar die bruiloft. Welke kleur moet het zijn? Mag ik wit dragen? Een lange jurk of een korte jurk? En nog veel meer van deze vragen. Maak je maar geen zorgen meer, want hier onder staan een paar tips voor als je naar een bruiloft gaat. Het kan je misschien veel stres besparen.

Veel regels over kleding naar een bruiloft veranderen. Het is bijvoorbeeld niet vreemd meer als je een zwarte jurk naar een bruiloft draagt. Het betekend dan niet meteen dat er iemand dood gaat of dat er een ramp met het nieuwe bruidspaar gaat gebeuren. Het is helemaal niet raar om zwart te dragen.  Ook andere kleuren zijn geen probleem, neem bijvoorbeeld een prachtige groene jurk of een rode jurk. Veel bekende mensen dragen naar bruiloften gekleurde jurken. Je valt op deze manier wel op, maar je neemt niet alle aandacht van de bruid weg.

zara.com

Een belangrijke regel die niet verandert is, is de regel over het dragen van een witte jurk. Je kunt eigenlijk beter geen grote witte jurk naar een bruiloft van iemand anders dragen. Veel mensen kunnen dan denken dat je de aandacht van de bruid zou willen afnemen, of er beter uit zou willen zien dan haar. Waarom zou je al deze vervelende blikken willen aantrekken als je ook gewoon voor een andere jurk kunt kiezen? Deze ‘regel’ zal waarschijnlijk ook niet zo snel veranderen, dus als je een witte jurk wilde aantrekken zou ik maar snel op zoek gaan naar iets anders.

Veel mensen vragen zich nog steeds af waarom je eigenlijk beter geen wit kunt dragen naar de bruiloft van iemand anders. De grootste reden is dat de kleur wit al heel erg lang geleden is gekozen als kleur voor de bruid. Het is dan dus eigenlijk niet de bedoeling als andere mensen deze kleur op een bruiloft ook gaan dragen. De jurken van de bruidsmeisjes zijn meestal wel wit, maar dit komt omdat de bruid dit dan zelf heeft uitgekozen. Het ligt er natuurlijk ook aan wat voor soort bruiloft het is, als het een bruiloft is met een thema gelden er natuurlijk weer hele andere regels.

Authored by: Redactie