Welk kapsel staat het beste bij welke gezichtsvorm

Veel meiden zien een foto van een beroemdheid op internet en denken: dat kapsel wil ik ook! Maar wanneer ze eenmaal uit de kappersstoel zijn, blijkt het kapsel hen lang niet zo goed te staan. Herkenbaar? De fout die hierbij gemaakt wordt is dat er niet naar de gezichtsvorm wordt gekeken. Bij een rond hoofd staan andere kapsel mooi dan bij een ovaal hoofd bijvoorbeeld.

Ovaal gezicht
Meiden met een ovaal gezicht zijn lucky ladies. Deze gezichtsvorm kan bijna alle kapsels hebben. Ook staat opgestoken haar heel erg mooi bij een ovaal gezicht.

Rond gezicht
Bij meiden met een rond gezicht is de lengte van het gezicht ongeveer gelijk aan de breedte. Bij deze gezichtsvorm passen vooral kapsel tot net onder de kin met veel volume. Ook volume aan de bovenkant van het haar laat je gezicht slanker lijken. Een heel kort kapsel kan je beter niet kiezen als je een rond hoofd hebt.

Langwerpig gezicht
Een langwerpige gezichtsvorm herken je aan een lang en smal gezicht. De beste lengte voor deze gezichtsvorm is kort of halflang. Lang haar kan je gezicht langer laten lijken. Bij deze gezichtsvorm staat ook een pony of laagjes in je haren heel erg mooi.

Vierkant gezicht
Meiden met een vierkant gezicht hebben een sterke kaaklijn. Als je deze gezichtsvorm hebt staan kapsels met laagjes, een asymmetrisch kapsel of een schuine lok. Je kunt beter niet voor een bobline op kin lengte gaan.

Hartvormig gezicht
Bij een hartvormig gezicht zijn het voorhoofd en de jukbeenderen het breedste deel van je gezicht, de kin is heel smal. Door een kapsel op kin lengte te nemen lijkt je kin wat voller.  Kapsels met slag of krul erin zijn de beste keus voor deze gezichtsvorm.