Welke jurk bij welk figuur

Een peer-, appel-, recht- of zandloper figuur, het is soms al vrij lastig om erachter te komen wat voor soort figuur jij nou daadwerkelijk hebt. Laat staan om uit te vinden wat voor kleding jouw figuur het beste complimenteert. In dit artikel leggen wij uit wat de verschillende figuren zijn, wat ze inhouden en welke jurkjes hier het beste bij passen.

Appelfiguur
De kenmerken van een appelfiguur zijn:
– Slanke benen
– Niet een heel zichtbare taille
– Gemiddeld tot volle boezem
– Bredere schouders
– Vaak een wat dikkere buik

Veel vrouwen en meiden met een appelfiguur willen hun buik niet benadrukken in jurkjes. Een jurk met een ietwat wijder model is daardoor de ideale keuze voor iemand met een appelfiguur. Het beste zijn jurken in een kleur. Wanneer het bovenlijfje een andere kleur heeft dan de rok, split dit je lichaam in twee├źn en ligt de nadruk erg op de taille. Je hebt mooie benen, dus probeer deze op te laten vallen door bijvoorbeeld een mooi paar hakken.

Peerfiguur
– Smal bovenlichaam
– Slanke taille en platte buik
– Kleine tot gemiddelde borsten
– Vollere bovenbenen en billen

Door het dragen van hakken lijken je bene smaller, en zo valt het minder op dat het onderste deel van jouw lichaam wat breder is. Wil je de aandacht afleiden van je onderlichaam? Kies dan een jurk met bijvoorbeeld strass steentjes of andere decoraties bij de halslijn. Wijd uitlopende jurken zorgen er ook voor dat je onderlichaam gecamoufleerd wordt. Met een blazer over een jurkje lijken jouw smalle schouders breder.

 

Recht / banaan figuur
– Smalle schouders en heupen
– Meestal geen grote borsten
– Geen duidelijke taille
– slanke armen en benen

Als je een recht figuur hebt, heb je waarschijnlijk niet heel erg opvallende vrouwelijk vormen. Je kunt meer vorm aan je lichaam geven door een taille riempje te dragen of een jurk die na de taille wijd uitloopt. Jurken met horizontale strepen op de boezem geven je ook meer vorm.

 

Zandloper figuur
– Duidelijk smalle taille
– Het vet wordt eerlijk verdeeld over het lichaam
– Schouders zijn in verhouding met de heupen
– Volle borsten

In strakke kleding komt het zandloper figuur goed uit. Heb jij een zandloper figuur, probeer dan eens een bodycon jurk. Je taille is mooi slank, dus benadruk deze bijvoorbeeld met een riempje. Driekwart- of lange jurken staan ook erg mooi bij dit figuur.

figuur

Bron: Pinterest

Authored by: Celine

Geef een reactie