Welke winterjas past bij welk figuur

Je kunt de goede punten in je figuur accentueren door het kiezen van de juiste winterjas. Op hetzelfde moment wil je natuurlijk ook graag de wat minder goede delen camofleren. Maar welke winterjas past nou precies bij welk figuur?

Peerfiguur
Meiden en vrouwen met een peerfiguur hebben brede heupen en bovenbenen en vaak een platte buik en een smalle taille. Je wilt natuurlijk graag dat je slanke taille mooi uitkomt en dat je wat bredere heupen enigszins gecamoufleerd worden.
Vrouwen met een peerfiguur kunnen daarom het beste hun schouders en taille benadrukken door een langere jas die getailleerd is en wat bredere schouders heeft. Je laat je schouders breder lijken door pofmouwen of schoudervulling.
jas

Appelfiguur
Voor meiden met een appelfiguur is de buik vaak het probleem gebied, het beste is dan ook een winterjas die er voor zorgt dat dit deel van je lichaam niet de aandacht trekt.
Jassen met een V-hals laten je optisch langer en slanker lijken, dit is dus een goede keuze voor een appelfiguur. Ook jassen met schoudervulling zijn geschikt voor meiden met een appelfiguur omdat deze de aandacht van de buik afleiden.
jas1

Zandloperfiguur
Meiden met een zandloperfiguur hebben geluk, dit is het makkelijkste figuur om te kleden. Bij een zandloperfiguur is het lichaam in balans en zijn de heupen in verhouding met de schouders.
Je hebt een slanke taille en kan deze extra goed uit laten komen door een jas met een ceintuur of een trenchcoat waarbij de nadruk op de taille ligt.
jas2

Recht figuur
Vrouwen met een slanke en atletische bouwen hebben vaak een recht figuur. Vaak zijn de taille en de vrouwelijke vormen niet opvallend zichtbaar. Heb jij een recht figuur? Kies dan een jas die je vrouwelijke vormen geeft. Een getailleerde jas is een voorbeeld van een jas die zorgt voor een vrouwelijk gevoel. Kies geen jassen waar geen model inzitten, deze benadrukken je rechte figuur alleen maar.
jas3

Alle jassen komen van de website van River Island