Welke winterjassen zijn de komende winter helemaal in?

winterjassen

We hebben een prima zomer gehad, konden nog even lekker nazomeren, maar nu is het toch echt tijd voor de herfst en de winter. In de herfst zijn er jasjes zat. Maar wat is helemaal hot de komende winter? Voor welke winterjassen kun je je overvolle kast prima nog even aanduwen?

Kleuren
De afgelopen winter mocht er veel kleur in de winterjas zitten. En dat mag ook komende winter nog. Van de gekleurde jas zijn we dus nog lang niet af. We zien voor de komende winter vooral pastelkleuren en suikerzoete kleuren. De jas ziet er uit alsof hij net een maatje te groot is, maar dat is de trend van de komende winter. Oversized is weer helemaal terug, evenals lange vesten.

Hoe groter, hoe beter
Vroeger moest alles strak om je lichaam zitten en moest het tot op de centimeter nauwkeurig kloppen. Dat hoeft nu niet meer. ‘Hoe groter, hoe beter’ gaat weer op, op het gebied van winterjassen. Een veel te grote jas in pastelkleuren of in grijs, het ziet er keurig uit. Helemaal als je gaat voor een ‘business look’ die de grenzen opzoekt.

Je kunt ook voor ‘oversized in de lengte’ kiezen. Dan is de jas in de breedte juist strak, maar kies je voor lengte. Dat kun je prima hebben als je lang en slank bent. Als je wat korter bent, kun je beter voor een kortere jas kiezen, waarin je benen wat beter uitkomen. Mantels raken de grond net niet, maar je voelt het wel als er een zuidwester opkomt.

De jaren ‘60
Welkom terug in de jaren ’60. De tijd van de eerste kleurentelevisie, James Bond en The Beatles komt weer helemaal terug. Komende winter mag je weer print-rokjes en a-lijn jurkjes onder je winterjas dragen. Daar zijn de jassen zelf dan ook helemaal op ingesteld. Van bovenuit zie je de jas wijd uitlopen. Ben je nog wat onzeker over de sixties look, kies dan voor een a-lijn jas met standaardkleuren. Denk bijvoorbeeld aan wit of zwart. Ben je wat edgier, dan kies je voor een jas met kleuren, zoals mosterdgeel. En als je écht weer terug naar de zestiger jaren wilt, kun je een jas met print kiezen.

Casual friday – zeven dagen per week?
Komende winter is het elke dag ‘casual friday’. Geklede jassen voeren de boventoon, maar dat is niet erg handig voor een wandeling door het bos, over modderige paden en in de typisch Nederlandse regen. Dan is wat meer comfort nooit weg. Dan kun je kiezen voor casual winterjassen en parka’s. Vooral in blauwgrijs.

Ben je op zoek naar een winterjas maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan kun je eens een kijkje nemen op Winterjassen.com. Daar kun je een overzicht vinden. Wij vonden het een zeer nuttige site.

Authored by: Tara