Winkelen in Barcelona

Barcelona

 

Barcelona is niet alleen een stad vol met culturele bezienswaardigheden, maar je vindt er ook talloze mogelijkheden te winkelen. We hebben hieronder de belangrijkste winkelgebieden van de stad voor je op een rij gezet.

Portal de l’Àngel

De Avinguda Portal de l’Àngel in het noorden van de gotische wijk is de belangrijkste en duurste winkelstraat van niet alleen Barcelona, maar zelfs van heel Spanje. Dit is waar je kunt shoppen bij de exclusieve kledingmerken en grote overdekte winkelcentra vindt, zoals El Corte Inglés. De straat loopt van de Plaça de Catalunya tot aan het plein bij de kathedraal van Barcelona. In de zijstraten vind je naast kleinere winkels ook talloze gezellige restaurants.

Straatnamen: Avinguda Portal de l’Àngel, Plaça Nova, Carrer del Arcs

Openbaar vervoer: station Catalunya op lijnen L1 en L3

Passeig de Gràcia

Ten noorden van de Plaça de Catalunya (het belangrijkste plein van Barcelona) gaat het winkelgebied over in de Passeig de Gràcia, helemaal tot aan de Avinguda Diagonal. Deze straat is heel wat breder dan de Portal de l’Àngel en je vindt er ook iets meer variatie voor iets lagere prijzen. Ook kun je hier terecht voor een groot aantal Spaanse merken die in de rest van Europa minder bekend zijn. In de parallel lopende Rambla de Catalunya vind je eveneens talloze kledingwinkels.

Straatnamen: Passeig de Gracia, Rambla de Catalunya, Avinguda Diagonal

Openbaar vervoer: station Passeig de Gràcia op lijnen L2, L3 en L4 of Diagonal op lijnen L3 en L5

La Roca

Wil je tenslotte een groot aanbod van leuke kledingwinkels en niet al teveel geld uitgeven? Dan is La Roca een aanrader. Dit is een in de stijl van een Spaans dorp gebouwd winkelcentrum iets ten noorden van Barcelona waar de prijzen heel wat lager liggen dan in de stad zelf. Met een mooie bergachtige omgeving en uitstekende restaurants is het ook meteen een leuk uitstapje buiten Barcelona.

Openbaar vervoer: bus vanaf Carrer Casp nummer 34, een zijstraat van de bovengenoemde Passeig de Gracia

Hotel in Barcelona

Na al dat shoppen wil je vast lekker neerploffen op het kingsize bed van je hotel. De website Hotel in Barcelona heeft veel leuke designhotels in het centrum van Barcelona verzameld en ze geven ook nog allerlei tips voor bezienswaardigheden, restaurants, enz.

Authored by: Tara