Wintereditie: de pencil skirt

Het is eind november en dat betekent dat de winter elk moment echt kan beginnen. Hoewel het eigenlijk al best koud is, word het nu dan echt  tijd om eens een aantal voorbeelden voor jullie te noemen over hoe je een pencil skirt kan dragen in de winter.

De pencil skirt wordt in het Nederlands ook wel kokerrok genoemd. Eigenlijk is er niet zo heel veel bijzonder aan deze rok. Het model is al een aantal decennia oud en wordt tot de dag van vandaag nog steeds veel gedragen. Het is een veel geziene kledingstuk in de zomer. Dan kan je het mooi combineren met open high heels, felle neon kleurtjes, dunne stofjes. In de winter worden rokken sowieso al niet meer zoveel gedragen. Toch kan dat met deze rok.

De stof ervan is wat dikker dan normaal en valt daardoor net even anders dan de zomerse kokerrokken. De pencil skirt kan je in de winter mooi combineren met een dikke knitwear trui, een stevige panty en korte laarsjes met hak. Dit maakt een zelfverzekerde en fashionable look. Wat je er ook bij kan dragen in plaats van korte laarsjes, zijn over-the-boots. Deze vallen dan wel onder de rok, maar dat maakt niet uit. Zo blijven je benen warm en staat het chique ook nog. Het kan in het begin een beetje onwennig zitten, maar naar verloop van tijd komt dit wel goed. Kijk mee naar de afbeeldingen voor inspiratie. Op Pinterest kan je ook ontzettend veel ideeën vinden!

hbz-anja-rubik-pencil-skirt-lead-sm

hbz-comps2-sm

hbz-Pencil-Skirt-1-sm

hbz-Gianvito-Rossi-boots-sm

hbz-Pencil-Skirt-2-sm

hbz-comps1-sm

hbz-Pencil-Skirt-3-sm

hbz-comps3-sm