Yayoi Kusama collectie voor Louis Vuitton

Deze zomer is het eerste deel van de Yayoi Kusama voor Louis Vuitton Collection verschenen, bestaande uit kleding en kleine accessoires, zoals sieraden, een horloge en nog veel meer. Nu is het Franse luxe merk klaar om het tweede deel van deze spannende samenwerking te starten. Zoals je misschien hebt gemerkt, tot nu toe, is het hoofdproduct waarvan Vuitton bekend om is nog niet laten zien – de Tas. Maar daar gaat verandering in komen. In september gaat zal Yayoi Kusama de Louis Vuitton Bag Collection lanceren, met Vuitton iconen, tassen, avond tassen en ook een aantal specials die je niet ergens anders zult vinden. Kusama’s dot ontwerpen zijn gemengd met een iconisch Louis Vuitton monogram ontwerp.

De Yayoi Kusama voor Louis Vuitton Bag Collection zal gelanceerd worden op 14 september 2012 bij de Louis Vuitton-winkels, met een exclusieve pre-sale op 1 september in Ginza Tokyo.

Japanse kunstenaar Yayoi Kusama is de enige persoon die kan zeggen dat ze leefde in een psychiatrisch ziekenhuis vrijwillig voor bijna veertig jaar en samenwerkt met Louis Vuitton. Het werd eerder dit jaar aangekondigd dat de Japanse avant-garde kunstenaar zou samen werken met het Franse luxe huis en nu kunnen we eindelijk van de kleding, accessoires, lederwaren en horloges genieten.

“Marc Jacobs is als kunst, net als bij mij. Ik respecteer hem als een prachtige designer. Louis Vuitton begrijpt en waardeert de aard van mijn kunst. Daarom is er niet veel verschil met mijn proces van het maken van mode,” Aldus Yayoi over de samenwerking.

Dit is niet de 83-jarige eerste inval in de mode. In de late jaren ’60, toen het leven in New York nog volop met Andy Warhol bezig was had Yayoi haar eigen merk al, de Kusama Fashion Company, er was zelfs een hoekje in Bloomingdales gewijd aan haar wilde ontwerpen.

De Louis Vuitton x Yayoi Kusama samenwerking zal beschikbaar zijn in de VS bij Louis Vuitton’s Fifth Avenue Masion in New York, en een pop-up concept store in Soho. Maar er komen meer Louis Vuitton x Yayoi Kusama pop-up shops in de komende paar maanden in Hong Kong, Tokio, Singapore, Londen en Parijs.

Authored by: Tara