Zelf broeken maken

Met de winkels die volhangen met de laatste mode tegen scherpe prijsjes is het zelf broeken maken een beetje in de vergetelheid geraakt. Onze moeders zaten vroeger misschien regelmatig achter de naaimachine, amar tegenwoordig doen we dat niet zo veel meer.

Toch kan het erg veel voldoening geven om zelf je shirts en broeken te maken. Stel dat je een bepaald model broek wat jou super goed staat niet in de winkel kan vinden, dan kan je het zelf maken in de stof en kleur die jij wilt. Zo heb je altijd een uniek exemplaar dat niemand anders heeft.

Zelf broeken maken hoeft ook helemaal niet moeilijk te zijn. De broek die je hierboven ziet is bijvoorbeeld ene wikkelbroek die heerlijk zit in de zomer. Staat mooi vrouwelijk en zolang je een soepele stof hebt, is hij van alle soorten stof te maken.

Als je een beetje handig bent dan kun je naast zelf broeken maken, ook van je oude broeken nieuwe dingen maken. Zoals bijvoorbeeld een iPad cover van je oude spijkerbroek. Zo geef je die ook nog een tweede leven!

En heb je bijvoorbeeld een jeans short die eigenlijk een beetje te strak zit? Dan kun je heel handig en creatief de zijnaad een stukje openhalen en er een mooi stuk kant of andere stof tussen zetten. Uniek, hip trendy en heel makkelijk om te doen.

Zelf broeken maken die kapot zijn is ook niet moeilijk. Voor een rits die elke keer naar beneden gaat heb je geen naaimachine nodig. Zelf een nieuwe rits hoef je niet te halen. Het enige wat je nodig hebt is een ringetje wat je wel vaak aan een sleutelhanger vindt. Deze zet je aan de rist, dicht doen en het ringetje om je broeksknoop. Moeilijker kan ik het niet maken, dit kan iedereen voor elkaar krijgen volgens mij!

Authored by: Redactie