Zomer 2015: Men’s Fashion Week in NY?

De Fashion Week. Het is een week waar elk merk naar uitkijkt. Het is hun moment op dat moment. Maar het is altijd alleen maar voor de dames. Waar zijn de mannenshows? Hier wilt fashionable New York iets aan veranderen.

London heeft in 2012 al zijn eigen mannenmode-event gekregen, de London Collections: Men. Andere mode steden als Milaan en Parijs hadden al langer evenementen voor mannenmode. New York wilt en mag dan eigenlijk niet achterblijven. Amerikaanse mannenmode-ontwerpers zaten al klagen over wat ze nou moeten laten zien tijdens een event waar overwegend damesmode geshowd word. Maar daar gaat het volgens andere belangrijke mensen in de fashion wereld niet. Daar draait het om het geld. Als er niet genoeg geld is om een mannenshow te betalen, dan kan het er ook niet komen. Het afgelopen is de mannenmode wel meer gestegen dan de damesmode, dus op  zich zou er wel wat meer opgeleverd moet zijn.

Er zijn genoeg ontwerpers die zich nog van hun beste kant kunnen laten zien. Dat is niet het probleem. Wat nog wel een punt zou kunnen zijn is het moment in het jaar waarin de mannenmodeweek valt. Dat zou volgens designers nog het grootste probleem zijn. De New York Fashion Week valt in september, maar het seizoen van de shows begint al in juni in Lodnon, de beurs in Pitti Uomo en daarna de shows in Milaan en Parijs. Als de mannenshow in februari zou ontbreken, was het niet zo erg geweest.

13_lifestyleAdNotebook_Expanded 3_lifestyleAdDouble_Extended 5_lifestyleAdSuspenders_Expanded